Vejledning til brugere af årstidernes hus


Vejledning til brugere af Årstidernes Hus og Vaarst Uret


Booking og betaling af Årstidernes Hus
Hvis du vil låne Årstidernes Hus, skal du indgå en låneaftale med Foreningen Vaarst Uret. Huset udlånes til skoler, institutioner, foreninger eller borgere, der ønsker at afholde et kulturelt/socialt arrangement. Ved et arrangement forstås, at der højst må inviteres 50 personer. Ved større arrangementer skal bestyrelsen kontaktes, og der tages stilling til arrangementets art fra gang til gang.
På Vaarst By hjemmeside, www.vaarst.dk kan du se, hvornår huset er ledigt. Kig under ”Kalender/Booking” og ”Booking af Årstidernes Hus”. Herefter skriver du en mail til aarstiderneshus@gmail.com og fortæller, hvornår du gerne vil låne huset, og hvad formålet er. I løbet af et par dage får du besked tilbage om huset er ledigt, og det bliver reserveret til dig.

Fra 1. januar 2016 koster det 500 kr. at låne huset til et dagsarrangement fra kl. 10.00-22.00.
Beløbet skal indbetales på konto: Reg.nr. 9226 konto nr. 458-00-91836 senest en uge efter, at du har fået besked om, at huset er reserveret til dig – ellers bortfalder reservationen. HUSK at anføre låners navn og dato for arrangementet på indbetalingen.
Huset kan ikke bookes i juli måned.
Huset kan kun udlånes til personer over 21 år. Der skal være minimum 1 voksen til stede i huset og minimum 1 voksen pr. 10 børn.
Vaarst Uret er et offentligt rekreativt område, så derfor må andre gerne opholde sig på området samtidig med at huset er lånt ud.

Adgang til huset - nøgle og tilkørsel og handicapadgang.
Nøglen til huset hænger i nøgleskabet til højre for døren i Årstidernes Hus. Koden til nøgleskabet oplyses, når du har betalt for arrangementet.
Kørsel med bil, knallert og crosser er ikke tilladt på området. Der må bringes varer op til huset, men parkering skal foregå på parkeringsarealet ved infotavlen. Handicapparkering ved huset er tilladt. I nøgleskabet er der en nøgle til bommen. Husk at lukke bommen, så det ikke er muligt at køre op til huset.
På toilettet er der en handicaprampe, der kan opstilles udenfor, så kørestolsbrugere kan komme op på terrassen ved huset.

Brug af huset - faciliteter
Inventar
Der er siddeplads til ca. 28 personer i huset. Der er ekstra stole i depotet.
Der er kaffemaskine, elkogekedel, termokander, 4 induktionskogeplader, mikroovn, lille varmluftsovn, køleskab med lille fryser og dobbeltvask med varmt vand.
Der skrues op og ned for temperaturen af det varme vand i depotet, hvor vandvarmeren sidder til venstre for døren. Vandvarmeren skal altid stå på minimum FROSTFRIT.
Der er ingen garanti for antallet og udseende af kopper, tallerkener, glas, bestik, gryder, skåle m.v. i køkkenet. Så medbring evt. selv service eller tjek om der er, hvad du skal bruge.
HUSK at medbringe klude, viskestykker og opvaskemiddel.

Grill
Der er opstillet grill ved huset, som er til fri afbenyttelse. Inden brug skal du rengøre grillen. Efter brug skal de varme grillkul blive i grillen, hvorefter den efterlades til de næste brugere. Der står en spand på terrassen, hvor den kolde aske fyldes i.

Toilet
Der er handicapvenligt toilet, som indeholder et voksentoilet og et børnetoilet. Toilettet er tilgængeligt for brugere af Årstidens Hus og alle andre besøgende i Vaarst Uret. På toilettet er der en handicaprampe, der kan opstilles udenfor, så kørestolsbrugere kan komme op på terrassen ved huset.

Vand
Der er vand udenfor ved udekøkkenet, som kan benyttes i sommerhalvåret.
Spar venligst på vandet både inde og ude, da det er dyrt at få tømt vandopsamlingstanken.

Varme
I vinterperioden er varmepumpen indstillet på 10° C. Du kan regulere varmen ved hjælp af fjernbetjeningen under varmepumpen til venstre for døren. På væggen hænger en instruktion til varmepumpen.
OM VINTEREN skal du huske at sætte termostaten tilbage på 10° C, når du forlader huset.
I sommerperioden er varmepumpen slukket, men du kan selv starte den, hvis du synes der er koldt.
OM SOMMEREN skal du huske at slukke for varmepumpen, når du forlader huset.

Hunde
Hunde må ikke komme ind i huset, men skal bindes udenfor.
Hunde skal altid være i snor og ”hundeposer” SKAL benyttes.

Rygning
Rygning er ikke tilladt hverken i huset eller på toilettet.

Brug af området – Vaarst Uret
Lys
Der er opsat lamper langs vejen op til Årstidernes Hus. Lamperne kan tændes ved den første og sidste lampe. Lamperne er tændt i 10 minutter, hvorefter de slukker automatisk

Bål og brænde
Du må kun tænde bål på de etablerede bålsteder. Ved teltlejr må der etableres bålsteder til madlavning ved shelterpladsen. Du skal selv medbringe brænde. Du må ikke fælde eller indsamle træ i området.
I tørkeperioder er bål forbudt.

Kørsel
Kørsel med bil, knallert og crosser er ikke tilladt på området. Der må bringes varer op til huset, men parkering skal foregå på parkeringsarealet ved infotavlen. Handicapparkering ved huset er tilladt. I nøgleskabet er der en nøgle til bommen. Husk at lukke bommen, så det ikke er muligt at køre op til huset.

Overnatning i telte og shelters
Musik m.m. skal dæmpes efter kl. 22 af hensyn til beboerne i nærheden.
Efter overnatning i telte og shelters skal området ryddes op og shelters skal fejes.

Efter brug – oprydning, rengøring, aflevering af nøgle
Affald og oprydning
Du skal selv bortskaffe ALT affald efter endt brug af huset, da skraldespanden ved huset kun bliver tømt hver 3. måned. Tomme flasker, overskydende mad, affaldsposer i køkkenet, emballage, dåser m.m. må ikke efterlades i eller ved huset.
Der skal ryddes op både udendørs og indendørs.

Rengøring
Borde, bænke og måtter skal gøres rene.
Toilettet skal gøres rent og gulvet skal vaskes.
Der skal vaskes op, service og bestik skal stilles på plads og køkkenbord, vask, ovn og komfur skal gøres rent. Gulvet skal vaskes.
Borde og stole stilles på plads efter bordplanen, som hænger i huset.
Aflevering af nøgle
Når du forlader huset skal du huske at låse og aflevere nøglen i postkassen hos Camilla Bach Jensen, Vaarstvej 220a.
Kommentarer
Når I er kommet hjem efter en dejlig dag i Årstidernes Hus, må I gerne sende en mail til aarstiderneshus@gmail.com og fortælle os om evt. mangler og defekter og hvad I synes om Årstidernes hus og Vaarst Uret.

Vaarst Urets bestyrelse
December 2015